Zdrava i zasitna Cezar salata

Objavljeno 23.04.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Kombinacija raznolikog zelenja, klica, povrća, oraha i kockica kruha, sve to preliveno majonezom od tofua. Pravo otkriće!

Priprema 20 minuta. U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i sva obrada osim hlađenje u hladnjaku.

Sastojci za osobe

  • SALATA
    • 4 lista mladog kelja ili raštike
    • malo soka limuna
    • prstohvat soli
    • 2 šake razne salate
    • 1 veća mlada mrkva
    • 1 šaka klica poriluka
    • šaka klica kresa (ili bilo kojih klica)
    • 2 šake rikule
    • 1/2 avokada
    • 4 žlice sjeckanih oraha
    • 2 šnite cjelovitog kruha
    • cvjeta vlasca
  • UMAK OD TOFU-a
    • 250 svježeg tofua
    • 2 česna češnjaka
    • malo suhog origana
    • malo papra
    • po želji jabučni ocat
    • 1/4 šalice maslinovog ulja
    • malo soli
    • sok limuna
    • po potrebi vode

MARINIRANI KELJ

  • Izvadite središnje žile s listova kelja/raštike pa listove nasjeckajte na rezance. 

  • Pokapajte limunovim sokom i malo posolite pa rukama izgnječite dok kišće ne počne ispuštati sok (minutu – dvije)

  • Pustite da se par minuta marinira

UMAK OD TOFUA

  • Tofu izmrvite u posudi visokih stranica, pa dodajte protisnuti češnjak, origano, papar, jabučni ocat, maslinovo ulje, sol, sok limuna i malo vode.

  • Izmiksajte, po potrebi dodajući malo vode kako bi dobili teksturu poput majoneze.

  • Probajte je li umak dovoljno kiseo i slan- ako nije još malo začinite. Mora biti malo pikantniji.

SLAGANJE SALATE

  • Očistite i operite dvije vrste salate te listove ubacite u veću posudu.

  • Mrkvicu operite, naribajte na sitno i dodajte salati.

  • Ubacite klice (2 vrste npr poriluk i kres), marinirani kelj, rikolu, očišćeno avokado narezan na kockice, nasjeckane orahe (ili bademe) i cvjetove vlasca.

  • Ubacite šnite kruha starog dan-dva koji ste prethodno narezali na kockice i u pećnici sušili na zraku (ventilator – topli zrak)

  • Sve pripremljene sastojke prelijte umakom od tofua i dobro promiješajte.

  • Prije serviranja, salatu stavite da se u hladnjaku 10 minuta ohladi.

Vaš ručak je spreman! Ili možda večera?

Uživajte!

Izvor: kuhari.com

Autor: Dunja Gulin

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0