Zelena glina

Objavljeno 30.03.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … U trgovinama zelenu glinu nalazimo u prahu i ventiliranu - za oralno uzimanje, neventiliranu - za obloge, maske ili u granulama. Zelena glina koja se smije oralno uzimati, mora biti certificirana za oralnu uporabu.

Oralno uzimanje provodi se radi detoksikacije organizma. Glina na sebe veže toksine a otpušta mineralne tvari zbog čega se smatra da pozitivno djeluje na organizam. Takav tretman čišćenja organizma provodi se u trajanju od tri tjedna nakon čega se napravi pauza od tjedan dana i tretman se može ponoviti. U svrhu što boljeg čišćenja poželjno je za to vrijeme piti što više vode između obroka. Pošto glina ne smije doći u dodir s metalom, kod pripreme se ne smiju upotrebljavati nikakvi metalni predmeti. Ovakva detoksikacija može se raditi 2-3 puta godišnje.

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, smatra se da zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje poput obnavljanja stanica i tkiva, sprječavanja širenja patogenih bakterija i parazita, poticanja zacjeljivanja rana, čišćenja krvi, reguliranja pH organizma te da hrani organizam potrebnim mineralima. Stoga se koristi kod mnogih bolesti, naročito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja dišnih puteva, infekcija, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želučane kiseline i kožnih oboljenja. No, kako će na koga djelovati glina ovisi o općem stanju organizma te je prilično individualno.

Vanjska upotreba podrazumijeva obloge, zavoje, maske i ispiranje ustiju (kod upale zubnog mesa). Kupke od zelene gline imaju umirujući i protuupalni učinak, dok se oblozi koriste se za liječenje artritisa i rana. Maske od zelene gline čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu i utječu na smanjuje celulita. Ovisno o potrebi oblozi mogu biti topli ili hladni. Obično se rade hladni oblozi preko kojih ide folija pa se glina zagrije od topline tijela i ako ju je potrebno zagrijati to se ne radi direktno već u toploj kupki - posuda s glinom se stavi u veću posudu s toplom vodom. Topli oblozi se rade kod reumatizma, lumbaga, neuralgije – općenito kod bolova.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

5

Zelena glina koja se smije oralno uzimati, mora biti certificirana za oralnu uporabu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing