Zmaj iz kućne radinosti

Objavljeno 09.07.2016. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Kako prošle godine po dućanima nisam uspjela naći zmaja (je li popularan pa se razgrabio ili nije popularan pa ga nema - teško je reći), odlučila sam pokušati napraviti nešto u kućnoj radinosti.

Kao letvice poslužili su mi dijelovi starog podmetača za jelo (nikako vam ne preporučam da kupujete takve, jako ih je teško čistiti).

Izrezala sam jednu dužu i jednu kraću letvicu i zalijepila ih "super ljepilom". Prema dimenzijama ukriženih letvica, od plastične sam vrećice izrezala oblik romba i pričvrstila ih za letvice (tu mi je sjajno poslužila krep traka - nije baš estetski, ali dobro drži).

Za dulju smo letvicu privezali malo duži komad špage i evo ga, zmaj je gotov!

Cijeli smo postupak ponovili još jednom (vjerojatno na fotografijama primjećujete dva različita uzorka), da ne bude svađe i da svaka curka ima svog zmaja. Tko ima dvoje djece, zna o čemu pričam.

Nakon velikih vrućina, stigao nam napokon koji dašak vjetra pa smo ga brzo isprobali. Cure su uživale u izradi, a pri pravom vjetru, zmaj je veselo lepršao i baš smo se lijepo zabavili.

Ono što me svakako veseli jest činjenica da se nije odmah raspao, već na prvom vjetru i vjerujem da ćemo se igrati njime cijelo ljeto.

Izvor: stepfordska-supruga.blogspot.com

Autor: Stepfordska supruga

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0