Dobrobiti Baby Signs programa

Objavljeno 30.09.2011. | Dobna skupina: 0-1, 1-3

Čuvarkuća u suradnji s … Baby Signs program ima brojne dobrobiti za dijete, od poticanja intelektualnog razvoja i samopoštovanja, do jačanja veze roditelja i djeteta.

Više od dva desetljeća istraživanja dr. Acredolo i dr. Goodwyn pokazala su da korištenje Baby Signs® znakovnog jezika za bebe omogućuje mnoge prednosti za djecu i njihove roditelje.
Uporaba znakovnog jezika za bebe:

  • Smanjuje suze, gnjev i frustracije
  • Omogućuje lakše učenje govora
  • Potiče samopoštovanje i samopouzdanje
  • Potiče intelektualni razvoj
  • Jača vezu roditelj-dijete

Uporaba Baby Signs® znakovnog jezika smanjuje suze, gnjev i frustracije.

U dobi od 9 do 10 mjeseci, bebe su prilično sposobne znati što trebaju i žele

Bebe u dobi od 9 do 10 mjeseci dobro znaju što trebaju i žele, ali ne znaju to reći riječima. To izravno dovodi do frustracija kod djeteta i kod roditelja podjednako. Sve se to mijenja kada dijete koristi znakove. Znakovima za riječi "jesti", "piti", "vruće" i "hladno", djeca mogu izraziti svoje potrebe brzo i mirno bez frustracija i bježanja u gnjev i suze. Stoga nije ni čudno da na pitanje roditeljima kako je uporaba Baby Signs® znakovnog jezika promijenila njihov svakodnevni život, najčešći odgovor bude: smanjenje frustracije!

Uporaba Baby Signs® znakovnog jezika olakšava učenje govora. Neki roditelji mogu biti zabrinuti da bi poticanje uporabe znakovnog jezika usporilo učenje govora kod njihovog djeteta. Upravo suprotno!

Istraživanje dr.Acredolo i dr.Goodwyn pokazalo je da uporaba Baby Signs® znakovnog jezika pomaže djeci progovoriti

Dr. Acredolo i dr. Goodwyn su istraživanjima pokazače da upotreba Baby Signs® znakovnog jezika pomaže djeci progovoriti. Otkrile su da dvogodišnje dijete koje je koristilo Baby Signs® znakovni jezik, ima znatno veći jezični vokabular u odnosu na svoje vršnjake. Do treće godine dijete koje je koristilo Baby Signs® znakovni jezik ima jezične sposobnosti četverogodišnjaka. Djeca upijaju puno znanja dok su aktivno uključena u komunikaciju putem znakova, što daje dobru podlogu za učenje govora. I kao što je dijete koje puže motivirano učiti hodati, tako je i dijete koje koristi znakove motivirano naučiti govoriti.
Uporaba Baby Signs® znakovnog jezika potiče samopoštovanje i samopuzdanje.

Ono na što se svodi samopoštovanje svakog od nas jest da se u svojim očima i očima drugih ljudi doživimo kao sposobna i vrijedna osoba. To je upravo ono što uporaba znakova pruža našim bebama. Budući da mogu učinkovito komunicirati s osobama koji se brinu o njima i koje jednako tako pozitivno reagiraju na tu komunikaciju, Baby Signs® bebe razvijaju osjećaj ponosa u svojim postignućima, što daje čvrstu podlogu za razvoj njihovog samopoštovanja i samopouzdanja.

Bebe koje su govorile Baby Signs® znakovnim jezikom imale su prosječno 114 bodova na testovima inteligencije, dok su bebe koje se nisu koristile znakovnim jezikom postizale prosječno 102 boda

Uporaba Baby Signs® znakovnog jezika potiče intelektualni razvoj. Dr. Acredolo i dr. Goodwyn su ponovno posjetili sudionike svog istraživanja i to u dobi od osam godina. Svako je dijete polagalo tipičan test inteligencije za djecu. Rezultati su bili vrlo impresivni. Nakon izoliranja obiteljskih prihoda, edukacije roditelja i ostalih brojnih faktora koji znaju utjecati na kvocijent inteligencije, pokazalo se da djeca koja su se koristila Baby Signs® znakovnim jezikom imaju značajno viši kvocijent inteligencije (prosječnih 114 bodova) u odnosu na djecu koja se nisu koristila znakovima (prosječnih 102 boda). To je punih 12 bodova razlike!

Uporaba Baby Signs® znakovnog jezika jača vezu roditelj-dijete. Broj pozitivnih interakcija se povećava, a broj negativnih se smanjuje iz razloga što djeca koja koriste Baby Signs® znakovni jezik sposobna su učinkovito komunicirati s ljudima koji skrbe za njih. Drugim riječima, kada se roditelj i dijete zaista međusobno razumiju i dijele ono što im je na umu, osjećaju se jače povezani. Uz pomoć znakova, čak i bebe mogu "reći" osobama koje skrbe za njih da žele mlijeko, da su vidjele avion ili čuli psa kako laje. Mogu im dati do znanja da su sretne, tužne ili da se boje. Život uz bebu koja se služi Baby Signs® znakovnim jezikom postaje život međusobnog dijeljenja, a uz veće dijeljenje dolazi i jača, slađa veza roditelj-dijete.

Autor: Baby Signs

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Uporaba Baby Signs® znakovnog jezika jača vezu roditelj-dijete. Broj pozitivnih interakcija se povećava, a broj negativnih se smanjuje iz razloga što djeca koja koriste Baby Signs® znakovni jezik sposobna su učinkovito komunicirati s ljudima koji skrbe za

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0