Ideje za povećanje kućnog budžeta u novoj godini

Objavljeno 05.01.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Ako spadate u onu kategoriju ljudi koji žive od plaće do plaće ili jednostavno niste zadovoljni svojim prihodima i dohodkom protekle godine, 2016. godina može biti vaša godina kada ćete potaknuti vaše prihode da narastu.

Započnite novu godinu istražujući različite načine kako zaraditi dodatan novac ili povećati svoju vrijednost kao zaposlenik koji će na kraju 2016. godine zatražiti povišicu.

Donosim vam sedam načina kako zaraditi više novaca u 2016. godini.

Unovčite svoj hobi

BIlo da uživate u slikanju, fotografiranju, pisanju ili izrađivanju, razmislite o tome da prodate svoje rukotvorine kao samostalni umjetnik. Također možete otvoriti svoju web stranicu kako biste bolje promovirali vaše proizvode i sam rad. Na izbor imate i eBay ili Amazon kao platformu za prodaju svojih proizvoda. Samo pripazite da stavite razumne cijene proizvoda i usluga. Pogledajte zbirke drugih prodavača, i usredotočite se na promoviranje vaše ponude online i offline.

Rad na internetu

Ako trebate neki dodatni novac, ali nemate vremena obvezati se na neki honorarni posao izvan kuće, razmislite o radu na internetu. Mnoštvo je online servisa i web stranica na kojoj razne tvrtke plaćaju honorarcima za jednostavne zadatke svih vrsta. Sami birate vrijeme i rad, te možete zaraditi novac u bilo koje dana i noći.

Dajte instrukcije

Jeste li strastveni u određenom sportu, možda imate iskustva rada na računalu ili smisao za fotografiranje? Naučite druge svojim vještinama za određenu naknadu. Razmislite o tome da li ste stručnjak ili niste, jer će to ovisiti o tome koliko možete naplatiti vašu uslugu. Nakon toga razvijte kurikulum koji bi mogao pomoći početnicima da nauče nešto novo i izbruse svoje vještine. Razglasite u određenim krugovima da dajete instrukcije, oglasnim pločama po školama i fakultetima, pa čak i internetu. Izradite svoju web stranicu na kojoj ćete iznijeti svoju ponudu, a osim dobrog i privlačnog dizajna (danas imate hrpu Wordpress tema za skinuti besplatno) treba vam pouzdan web hosting i domena koja će u sebi sadržavati vašu ponudu, na primjer “matematikainstrukcije.hr”.

Educirajte se i razvijajte nove vještine

Ako vas nedostatak određene vještine i znanja sprječava u dobivanju unaprijeđenja na poslu, razmislite o investiranju u svoju karijeru. Odlučite se za nastavno educiranje ili online tečaj koji će vam pomoći razviti više sposobnosti koja vam treba za bolje radno mjesto. Bacite pogled na besplatne online edukacije iz sučelja kao što su Alison ili Lynda gdje možete naučiti sve, od osnova računalnog programiranja do novih stranih jezika. Neka vaš šef zna da ulažete u svoju karijeru na ovaj način i na kraju dodajte nove vještine u vaš životopis. Ove novostečene vještine mogle bi vam dati prednost pri kandidiranju za bolju poziciju u tvrtki u kojoj trenutno radite, ili vam dati priliku da se prijavite za bolje plaćen posao negdje drugdje.

Uber vozač

Uber je danas vrlo popularan i uvijek zapošljavaju nove vozače. Stoga, ako imate dobre navigacijske vještine i pouzdano vozilo možete zaraditi dodatan novac taksirajući po gradu.

Čuvajte kućne ljubimce ili djecu

Ako vam dobro ide sa kućnim ljubimcima i djeca vas obožavaju, ponudite usluge čuvanja ljubimaca ili djece susjedima i članovima zajednice koji vas poznaju. Samohrani roditelji vjerojatno trebaju dodatnu pomoć tijekom radnog tjedna, zašto im ne biste ponudili svoju uslugu uz simboličnu cijenu. Osim što ćete dodatno zaraditi novac, osjećat ćete se dobro jer ste nekome i pomogli.

Najam

Iznajmite sobu ili parking mjesto. Ako ste vlasnik kuće i drugih područja oko svog doma koje bi netko mogao koristiti, razmislite o iznajmljivanju tog prostora kako biste zaradili dodatni novac svaki mjesec uz minimalan napor.

Autor: Ivana Glaberski

Čuvarkuća na Facebooku


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0