Vikend-izleti s bebom

Objavljeno 14.06.2014. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Napokon su stigli ljepši dani koje jednostavno ne možete provoditi unutar svoja četiri zida.

Iako su šetnje gradskim parkovima često prvi izbor za izlazak u prirodu, možda biste trebali razmisliti o malo "ekstremnijoj" šetnji, koja se može odvažno nazvati planinarenjem. Naravno, nemojte o ovakvim pothvatima razmišljati prije nego dijete napuni barem 5 mjeseci.

E, tu na scenu stupa snažni tata, kojem je ipak lakše planinariti s nimalo lakim dodatnim teretom. Ključno je za ovakve duže rute imati dobru nosiljku, i to onu koja se nosi na leđima. Idealno je imati ruksak namijenjen upravo ovoj svrsi, odnosno planinarenju s djetetom. Uz pelene, dovoljno tekućine, užinu i pauze izdržat ćete ovako i nekoliko sati.

Kad mališan već navrši godinu dana, odnosno nakon što počne stabilno hodati (s oko 14 mjeseci), morat ćete nabaviti vjerojatno čvršći ruksak koji će potrajati i do djetetove 4. godine. Jer u ovom će razdoblju dijete htjeti povremeno i samo hodati, ali neće izdržati predugo. To će vas, naravno, dodatno usporiti, pa to imajte na umu kad birate rute za planinarenje.

Možda će vam se ovo činiti neizvedivim ili pretjerano zahtjevnim, ali boravak u prirodi s djecom koja će sretna, zadovoljna i iscrpljena na povratku zaspati zdravim snom – jednostavno je neprocjenjiv!

Izvor: www.pitajmamu.hr

Autor: časopis Mama i Beba

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Nemojte o ovakvim pothvatima razmišljati prije nego dijete napuni barem 5 mjeseci.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0