Zdravi jesenski plodovi

Objavljeno 27.10.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Jesensko voće i povrće nosi nosi energiju sunca i vitalnosti, boje zdravlja i pravi izbor za stolom...

Bobičasto voće, jabuke, kruške, šljive, smokve, bundeve, prvi mladi listovi špinata, mrkva, kukuruz, kesten... sve to jednako je vitaminima A, B i C, cinku, kalciju, kaliju, željezu i svemu ostalom što se može naći u čudotvornoj multivitaminskoj tableti.

No jesensko voće i povrće nosi mnogo više. Ono nosi energiju sunca i vitalnosti, boje zdravlja i pravi izbor za stolom. Američko istraživanje na projektu Public Health Nutrition, koje je trajalo sedam godina, dokazalo je kako ljudi koji konzumiraju svježe sezonsko voće i povrće imaju manju učestalost obolijevanja od srčanih bolesti i raka, sudbine koja danas snalazi svakog drugog stanovnika našeg planeta.

Vrući kesteni i topao kukuruz čine nas ponosnima na jesen i njezine mirise koji nas, čak i dok šećemo gradskim ulicama, uvjerljivo varaju da praznici možda još nisu iza nas. Kukuruz je idealna grickalica, niskokalorična žitarica bogata vlaknima i idealna pratnja svakom jelu. Svježi kukuruz, kuhan ili pečen, uvijek je prihvatljiviji od konzerviranoga, koji se može kupiti tijekom cijele godine i u koji se obično dodaje šećer te je siromašniji vitaminima i mineralnim tvarima.

Autor: časopis Mama i Beba

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0