Djeca i sport

04.02.2013.

Sport je važan dio odrastanja. Praktične i konkretne preporuke što, kada, kako, gdje...

Preporuča: Centar za istraživanje i razvoj športa

educarena

Preporuke

 • Utjecaj antropoloških obilježja na odabir športa
  Sigurno ste se pitali zašto vaše dijete neke športske aktivnosti savladava lakše. Razlog tome leži u motoričkim sposobnostima i vještinama kao i ostalim antropološkim obilježjima.
  Objavljeno 08.07.2015.
 • djeca sport freepik.de Pozitivan utjecaj športa
  Šport je aktivnost koja priprema djecu na napore kako u fiziološkom pogledu tako i u održavanju proporcije između fizičkog i psihičkog opterećenja. Jednom riječju doprinosi psihofizičkom odgoju djeteta.
  Objavljeno 22.05.2015.
 • Kada, gdje i kako se početi baviti športom?
  Predškolska dob idealna je za razvoj i odgoj ne samo u području tjelesne i športske aktivnosti već i razvoj zdravstveno, prehrambenih i higijenskih navika. Saznajte što je sve bitno prilikom odabira šport za vaše dijete.
  Objavljeno 29.04.2014.
 • Tjelesne i športske aktivnosti djece
  Predškolska dob djeteta idealna je za razvoj i odgoj ne samo u području tjelesne i športske aktivnosti već i razvoju zdravstveno, prehrambenih i higijenskih navika.
  Objavljeno 01.03.2014.
 • dijete sport photl.com Poveznice između rekreativnog športa, vrhunskog športa i sustava obrazovanja
  Počela je nova školska godina, a time i novi upisi u športske klubove i športske grupe za djecu predškolske dobi u vrtićima.
  Objavljeno 09.10.2012.
 • Obilježja dječjeg organizma, zdravstveni status i bavljenje športom
  Obilježja dječjeg organizma su izrazito specifična u odnosu na odrasle, radi toga im se i pristupa na sasvim drugačiji način kada je u pitanju uključivanje u športsku aktivnost, koja može imati značajnu ulogu u odrastanju i razvoju mladog organizma.
  Objavljeno 24.08.2012.
 • Ljeto i ljetne športske aktivnosti u Zagrebu
  Završila je škola, školska i klupska natjecanja. Stiglo je ljeto, a s ljetom i slobodne športske aktivnosti u Gradu Zagrebu.
  Objavljeno 03.07.2012.
 • Značenje športskog psihologa u sustavu športa
  Šport povezujemo sa zdravim načinom života. Potiče psihički i fizički razvoj od najmlađe dobi te u velikoj mjeri djeluje preventivno i zaštita je od negativnih čimbenika kao što su loše društvo u kojem su prisutni droga, kriminal i nasilno ponašanje.
  Objavljeno 12.06.2012.
 • Atletika - kraljica športova
  Atletika je jedna od temeljnih i najraširenijih športskih grana a obuhvaća trkačke, bacačke i skakačke discipline. Upravo zbog svoje sveobuhvatnosti zovemo je kraljica športova!
  Objavljeno 14.04.2012.
 • Zagrebački športovi i klubovi
  Koji zagrebački športski klubovi osiguravaju najbolje programe? Piše Eleonora Čarapina, voditeljica Odjela za športske programe i strategije Centra za istraživanje i razvoj športa.
  Objavljeno 01.12.2011.