Prvi mjesec u životu bebe - dojenje

Beba je konačno s vama. Roditelji su presretni, ali i često zabrinuti. Evo nekih praktičnih savjeta za to uzbudljivo i čudesno doba. Krećemo s dojenjem: to je većini roditelja najveća nepoznanica.

Preporuke

 • Dobiva li dijete dovoljno mlijeka?
  Postoji nekoliko načina po kojima možemo znati da je dijete sito. Dugoročno zadovoljavajući prirast tjelesne težine najbolje govori da dijete jede dovoljno majčina mlijeka.
  Objavljeno 18.11.2016.
 • Najčešći problemi tijekom dojenja
  Kada s dojenjem nema problema i majka i dijete se osjećaju zadovoljni i sretni. Povremeno ipak neki poremećaj, a nekada i samo oštećenje bradavica mogu navesti majku da napusti dojenje, odričući se tako mnogih prednosti.
  Objavljeno 23.05.2016.
 • Dojenje je dobro i za mene
  Dojenjem svom djetetu osiguravate uvijek dostupno mlijeko koje je savršeno prilagođeno njegovim potrebama, a Vama, ukoliko ste u trudnoći nakupili višak kilograma, omogućava gubitak na tjelesnoj težini bez odlaska na dijetu.
  Objavljeno 12.11.2015.
 • Prednosti dojenja, nedostataka nema!
  Dojenje nije samo hranjenje, ono je vrijeme nježnosti i stvaranja najsnažnije veze u životu, one između majke i njenog djeteta. Šteta propustiti taj dar prirode.
  Objavljeno 02.03.2015.
 • Prirodna pomoć kod dojenja - pravi položaj i napetost u grudima
  Dojenje je najprirodniji izbor za prehranu beba, ali to ne znači da je uvijek jednostavno. Evo nekoliko najčešćih problema koji se javljaju i prirodnih rješenja za njih.
  Objavljeno 30.12.2014.
 • 10 dodatnih razloga za dojenje!
  Moderne metode istraživanja omogućuju nam da mjerimo pozitivan utjecaj te jednostavne aktivnosti te njezin utjecaj na zdravlje majke i djeteta.
  Objavljeno 24.12.2014.
 • Kako prehrana, lijekovi i stil života utječu na dojenje?
  Što se smije jesti, a što se ne preporučuje? Što bi moglo smetati djetetu? Smiju li se uzimati lijekovi za vrijeme dojenja? To su samo neka od češćih pitanja koja majke postavljaju liječniku.
  Objavljeno 12.11.2014.
 • Odvikavanje od noćnog dojenja
  Ako vam odlazak u krevet predstavlja neugodan problem, jer vas tamo umjesto odmora čeka naporan rad, shvatite to kao znak da trebate uvesti neke promjene u svoje noćno roditeljstvo.
  Objavljeno 11.02.2014.
 • Kada na dijetu nakon poroda?
  Kao novopečena majka još ne trebate brinuti oko skidanja kilograma sakupljenih tijekom trudnoće - baš naprotiv.
  Objavljeno 16.12.2013.
 • Istine i neistine o dojenju
  Mnoge dojilje zabrinute su da nemaju dovoljno mlijeka ili da će im mlijeko iznenada nestati. No to se gotovo nikada ne događa i zato bi možda moglo pomoći malo znanja o tome kako tijelo funkcionira.
  Objavljeno 14.06.2013.
 • dojenje ledo Trebate pomoć u dojenju?
  Danas u Hrvatskoj postoji više od 120 grupa za potporu dojenju. Donosimo vam njihov popis.
  Objavljeno 04.02.2013.
 • ledo Saznajte kako se pravilno hraniti u vrijeme trudnoće i dojenja
  Darija Vranešić Bender i novi Ledo priručnik donose mnoštvo korisnih savjeta.
  Objavljeno 23.10.2012.