Bezglutenska savijača od trešanja

Objavljeno 07.06.2015.

Budući da prijateljičin sin boluje od celijakije često mu priredim savijaču (štrudlu) od trešanja ili višanja, posebno u ovo doba kada su trešnje već pomalo dozrele.

Osobe, posebice djeca koja boluju od celijakije nemaju velik izbor namirnica koje mogu koristiti u prehrani a da su pritom i primamljive. Problem je što su namirnice bez glutena vrlo skupe te ih je i teže nabaviti. Iz tog razloga prilikom posjeta iznenadim njenog sinčića kada god za to imam priliku te mu pripremim nešto fino i mirisno da se zasladi.

Meni užitak spremati a njemu papati! :)


Sastojci za tijesto:

  • 10 dag Finax brašna (ili bilo koje drugo bezglutensko brašno za kolače)
  • 0,5 dl vode
  • 0,3 dl ulja
  • na vrh noža soli
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 0,5 dl ulja ili 100gr maslaca za premazivanje 


Sastojci za nadjev: 

  • pola kile zrelih trešanja očišćenih od koštica
  • 1 vanil šećer
  • 6 dag šećera


Zamijesite tijesto i podijelite u 4 dijela, svaki dio tanko razvaljati te svaki list mazati uljem ili maslacom i slagati jedno na drugi, staviti nadjev i zamotati.
Zamotanu savijaču premazati razmućenim jajetom.
Peći 20 minuta na 200 stupnjeva. 
Mlako posipati šećerom u prahu (po volji).

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Pampers i dm daruju dizajniranu majicu Jolie Petite by Ljupka Gojić dvjema čitateljicama Čuvarkuće koje nam u sljedećih tjedan dana na adresu urednistvo@cuvarkuca.hr pošalju najbolju preporuku za jednu od naših rubrika: Čuvarkućina škrinjica, Mamina kuhin

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing